Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πρετεντέρης: «Ξεριζώστε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με κάθε τρόπο και μέσο»




Το έχουμε ξανατονίσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Η ενασχόλησή μας με τα κατά καιρούς κείμενα του Γιάννη Πρετεντέρη δεν έχουν «προσωπικό» χαρακτήρα. Αυτό γίνεται επειδή μέσα από τα γραφόμενά του εκφράζεται όλη η σαπίλα και η δυσωδία του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Γράφοντας στα «Νέα» της Πέμπτης, ο ειδικός στο να πετά μπουκάλια στους διαιτητές, φροντίζει και πάλι μέσα από τον μονόλογό του να διαστρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικότητας. Με τον χαρακτηριστικό τρόπο έκφρασής του, αυτός ο φανατικός εκσυγχρονιστής και οπαδός της μνημονιακής συγκυβέρνησης, γράφει τα εξής: «Νομίζω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, ας πούμε, θα δυσκολευτεί πολύ να εξηγήσει πώς συμβαίνει και προφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς, αλλά αφήνονται ελεύθεροι ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος».
Κατ΄αρχάς δεν γνωρίζαμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να δίνει εξηγήσεις στα βαρετά και ανούσια ερωτήματα κάποιου εμπαθή και χαιρέκακου υπαλλήλου ενός εκδοτικού συγκροτήματος. Είναι φανερό ότι ο τηλεχούλιγκαν «την έχει δει» δικαστής, γι΄αυτό άλλωστε μοιράζει ποινές 500 (!) ετών δεξιά κι αριστερά.
Θα του αντιστρέψουμε όμως το ερώτημα λέγοντάς του πώς είναι δυνατόν να προφυλακίζεται ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός και άλλοι Συναγωνιστές και όχι απλώς να μην είναι φυλακή αλλά ούτε να αντιμετωπίζει δικαστική δίωξη ο πολυαγαπημένος του Κώστας Σημίτης, ο ηθικός αυτουργός του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου; Πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος ο Τσουκάτος, ο Χριστοφοράκος, ο Βουλγαράκης, ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Ρουσσόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου;
Πώς είναι δυνατόν να μείνει στο απυρόβλητο, όχι λόγω βλακείας αλλά λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην καταστροφή της Ελλάδος, ο Τζέφρυ Παπανδρέου, που οδήγησε την Ελλάδα στην μνημονιακή κατοχή; Να μένουν, επίσης, στο απυρόβλητο, ο Βενιζέλος (λίστα Λαγκάρντ, χαράτσια) και ο εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων Σαμαράς, ο οποίος αποδεικνύεται όχι απλώς συνειδητός συνεργάτης τους αλλά το κάνει και με σαδιστική ευχαρίστηση. Φαίνεται όμως ότι ο Πρετεντέρης, μέσα στην μοχθηρία και την απίστευτη κακία του, ξεχνά τα όσα έλεγε περί «μαφίας» και «καμόρα» και με τα όσα γράφει παραδέχεται ότι η δίωξη είναι ξεκάθαρα πολιτική.
Απολαύστε τι ακριβώς λέει: «παρά την αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε αρχικά, η προσπάθεια της Δημοκρατίας να απαλλαγεί από τους εχθρούς της δεν θα είναι ούτε απλή ούτε εύκολη. Το απόστημα έχει αποκτήσει βάθος. Διότι είναι απολύτως βέβαιο ότι ανεξάρτητα από τις ευθύνες του Υπουργού Δικαιοσύνης για την χθεσινή εξέλιξη, η προσπάθεια εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής υπέστη ένα πλήγμα. Οι πρώτες αντιδράσεις της Κυβέρνησης και των κομμάτων δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση αυτή η προσπάθεια να ατονήσει ή  να ανασταλεί - μακάρι. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να ξέρουμε με απόλυτη σαφήνεια ποιοι μετέχουν, αν μετέχουν όλοι με την ίδια θέρμη και αν υπηρετούν την ίδια ατζέντα. Διότι από χθες τα πράγματα είναι λιγότερο ξεκάθαρα. Ακόμη και για διαφόρους μέσα στην κυβέρνηση. Αδυνατώ, για παράδειγμα, να πιστέψω ότι μια κορυφαία υπόθεση προστασίας της Δημοκρατίας αφέθηκε επιπόλαια στη διακριτική ευχέρεια ενός ανακριτή ή ενός εισαγγελέα. Και επειδή οι αμφιβολίες και τα ερωτηματικά πληθαίνουν χρειάζονται άμεσα και διευκρινίσεις και απαντήσεις. Διευκρινίσεις και απαντήσεις όχι δικονομικού τύπου (αυτά είναι στρεψοδικίες και αστειότητες) αλλά βαθύτατα πολιτικές. Για την ακρίβεια, χρειάζεται μία σαφής απάντηση σε μία σαφή ερώτηση: Έχουν αποφασίσει η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία να ξεριζώσουν το κακό; Με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους; Ναι ή όχι; Διότι όλα τα άλλα είναι απλά κουραφέξαλα».
Στον γραπτό αυτό εμετό ο Πρετεντέρης μιλά για την «προσπάθεια της δημοκρατίας να απαλλαγεί από τους εχθρούς της», για «προσπάθεια εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής» και ειδικά στο τέλος γίνεται εντελώς απροκάλυπτα αποκαλυπτικός και κυνικός αφού αναρωτιέται: «Έχουν αποφασίσει η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία να ξεριζώσουν το κακό; Με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους;». Αυτό το τελευταίο είναι όλη η ουσία των άθλιων λεγομένων αυτού του χουλιγκάνου. Το ζητούμενο είναι να εξοντωθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το πώς θα γίνει αυτό δεν ενδιαφέρει. Αν χρειαστεί θα καταστρατηγηθούν οι νόμοι, θα γίνουν δικαστικά πραξικοπήματα αλλά το μήνυμα είναι σαφές: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρέπει να αφανιστεί  για να συνεχιστεί το ξεπούλημα του Τόπου από το πολιτικό, δημοσιογραφικό και κοινωνικό υπηρετικό προσωπικό των διεθνών τοκογλύφων.
Δεν θα τους περάσει, όμως! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κατ΄επέκταση η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να νικηθούν από τους αργυρώνητους μισθοφόρους των ξένων δυνάμεων κατοχής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ