Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ξένα ΜΜΕ: Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα γυρίσει μπούμερανγκ στον Σαμαρά




Ακόμα και τα υπερατλαντικά παπαγαλάκια του συστήματος συνειδητοποίησαν πως η πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής είναι παράνομη, στημένη, αστήρικτη και σύντομα που η Αλήθεια θα λάμψει, θα γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την σχεδίασαν με μοναδικό στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Σε δημοσίευμα τους, οι NYT μιλούν για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τονίζοντας πως «σόκαρε την χώρα και η κυβέρνηση ξεκίνησε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την οργάνωση». Ωστόσο, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως «ήδη σοβαρά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα της εξάρθρωσης, καθώς και για το εάν μπορεί να γυρίσει ''μπούμερανγκ'' κατά της κυβέρνησης και εν τέλει να δημιουργήσει συμπάθεια για την Χρυσή Αυγή».
Στη συνέχεια, οι New York Times επισημαίνουν πως «έχουν ήδη δημιουργηθεί ερωτήματα σχετικά με την νομιμότητα ακόμη και την συνταγματικότητα των μεθόδων της κυβέρνησης» και αναφέρονται στην αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, του Ηλία Παναγιώταρου και του Νίκου Μίχου. Κλείνοντας, οι New York Times επισημαίνουν πως η πεποίθηση του Αντώνη Σαμαρά πως θα αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και πως το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί, καθώς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει τα πολιτικά κόμματα, γι΄ αυτό προσπαθεί να υπονομεύσει την οργάνωση διαβρώνοντας την ηγεσία της και διακόπτοντας την χρηματοδότηση της».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χανς Σβόμποντα. Όπως αποκαλύπτουν τα "Νέα" στην συζήτησή του με την Άννα Διαμαντοπούλου: "...Αναπόφευκτα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη Χρυσή Αυγή, όπου ο Σβόμποντα εμφανίστηκε θορυβημένος. Εξέφρασε ανησυχία ότι αν οι κατηγορίες εναντίον των χρυσαυγιτών και η νομική βάση δεν είναι ισχυρές, τότε η υπόθεση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση".
Le Figaro: "Ηρωποιούν τον Ν. Μιχαλολιάκο"
Την ανατροπή του πολιτικού κλίματος υπέρ του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή καταγράφει η γαλλική Le Figaro, η οποία αναφερόμενη στις αποφυλακίσεις κάνει λόγο για απόφαση - έκπληξη , η οποία δείχνει τους πολιτικούς κινδύνους τελικά η υπόθεση να αποβεί υπέρ των Εθνικιστών.
Σε δημοσίευμα της, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πως«η Χρυσή Αυγή διαφεύγει από τους κριτές της» και σχολιάζει: «Θα βγει ενισχυμένη τελικά η Χρυσή Αυγή μετά τη σύλληψη 6 βουλευτών της; Η απόφαση του ανακριτή προκαλεί, το λιγότερο, έκπληξη. Μετά από μια θεαματική σύλληψη και ανακρίσεις 14 ωρών τεσσάρων βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης, τους απαγγέλθηκε η κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Όμως τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, αλλά ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης».
Στη συνέχεια, η Le Figaro παραθέτει και σχόλια αναλυτών της, οι οποίοι μη όντε ενημερωμένοι για την δικογραφία και κρίνοντας από αυτά που μετέδιδαν τα ελληνικά ΜΜΕ "εκφράζουν την έκπληξη τους για την αποφυλάκιση τους και θεωρούν ότι πλέον η εξέλιξη συνιστά ηρωοποίηση του ηγέτη του κόμματος, Νικόλαου Μιχαλολιάκου. «Σήμερα επικρατεί αμηχανία στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου» επισημαίνει Γάλλος σχολιαστής. Κλείνοντας, η Figaro δηλώνει πως «ολόκληρη η πολιτική τάξη φοβάται ότι θα αποκτήσει και πάλι δύναμη η ακροδεξιά οργάνωση, που κατάφερε να γίνει η τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα»
Όπως γίνεται πασιφανές όλοι ομολογούν πως η δίωξη κατά των Ελλήνων Εθνικιστών είναι μόνο πολιτική και δυστυχώς για αυτούς οι φόβοι τους θα επαληθευτούν. Σύντομα η Αλήθεια θα λάμψει και όντως όλη αυτή η κακοστημένη επιχείρηση θα γυρίσει μπούμερανγκ στους σχεδιαστές της