Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεσιτάλ λασπολογίας από τα συστημικά ΜΜΕ για τα γεγονότα στον Μελιγαλά




Ρεσιτάλ λασπολογίας από τα συστημικά ΜΜΕ για τα γεγονότα στον Μελιγαλά
Θα έπρεπε να διαθέτει γερό στομάχι όποιος παρακολούθησε τα χθεσινά δελτία ειδήσεων. Ένας συμπαγής οχετός λάσπης, ύβρεων και συνεχούς παραπληροφόρησης εκτοξεύθηκε διαμέσου των τηλεοπτικών δεκτών, προκειμένου να συσκοτισθεί το τι πραγματικά συνέβη στον Μελιγαλά. Ένα ετερόκλητο πλήθος συστημικών φερέφωνων, με κοινή όμως την προσήλωση στην πολεμική εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, έχυσε ανενόχλητο το δηλητήριο, δίχως τον παραμικρό αντίλογο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και τον διάλογο.
Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, προκειμένου να φανεί το μέγεθος της δημοσιογραφικής αθλιότητας και της παρερμηνείας των πραγματικών γεγονότων. Η Δημόσια τηλεόραση έφτασε σε τέτοιο σημείο τύφλωσης και παραχάραξης των γεγονότων, ώστε να μπερδέψει πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος πήρε… μετάθεση από την Β’ Αθήνας στον νομό Ηλείας, παρουσιάζοντάς τον ως Βουλευτή Ηλείας (προφανώς μέσα στο μίσος τους μπέρδεψαν τον Ηλία με την Ηλεία…), ενώ στην περίπτωση του Συναγωνιστή Αντώνη Γρέγου κατόρθωσαν να τον … διακτινίσουν, αφού ήταν παρών σε εκδήλωση Μνήμης στα Γιαννιτσά, αλλά το «σαϊνι» που επιμελούνταν το ρεπορτάζ τον παρουσίαζε ως παρόντα στον Μελιγαλά!
Στο Mega η παραγωγή λάσπης, για μια ακόμη φορά, ήταν σε υψηλά επίπεδα, με την τριάδα Πρετεντέρη - Τσίμα - Τρέμη να δείχνει την εμφανή της εμπάθεια και αντιπάθεια για το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Ο Πρετεντέρης, μάλιστα, μας χαρακτήρισε ως «καραγκιόζηδες» ορμώμενος, μάλλον, από προσωπικές εμπειρίες. Ο ασήμαντος αυτός χουλιγκάνος, ο οποίος όταν δεν πετά μπουκάλια με νερό σε διαιτητές αρλουμπολογεί, προσπαθώντας να δείξει το μένος του για τους αδούλωτους, απροσκύνητους, ατρόμητους και άλλα στερητικά α, τα οποία δεν δύναται να διαθέτει, έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του πολιτικού επιχειρήματος.
Από κοντά και η πρωταθλήτρια των σαρδάμ Τρέμη μαζί με τον (συνήθως τραυλίζοντα) Τσίμα, να ομιλούν για τα θύματα του Μελιγαλά και την μνήμη τους, την οποία, δήθεν, δεν σεβάστηκαν οι Χρυσαυγίτες. Ποιοι, οι διατελέσαντες στην ΚΝΕ κατά την περίοδο της νιότης τους. Δυο υπάλληλοι των νταβατζήδων των ΜΜΕ, δυο υποστηρικτές της συγκυβέρνησης, οι οποίοι στα νιάτα τους μετείχαν στο κόμμα που δολοφόνησε Έλληνες, ανάμεσα στους γέρους και γυναικόπαιδα, στον Μελιγαλά. Αυτοί, λοιπόν, εξέφρασαν την «αγανάκτηση» τους για τα όσα συνέβησαν στον Μελιγαλά. Από κοντά, στην κατασκευή και την διοχέτευση λάσπης και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια με τους διάφορους Σρόιτερ, Βερύκιους, Χατζηνικολάου και μια πλειάδα ακόμη καλοπληρωμένων δημοσιογραφίσκων, οι οποίοι έπρεπε να βρουν τρόπο να δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους.
Χαιρόμαστε πραγματικά που προκαλέσαμε τον αποτροπιασμό και πολύ περισσότερο τον φόβο σ’ αυτούς τους μισθωμένους υπαλλήλους του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε το βρώμικο πρόσωπο του σάπιου συστήματος που υπηρετούν.

Γιώργος Μάστορας