Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Άπατος ο τουρισμός φέτος - Απάτη οι εξαγγελίες Σαμαρά




Άπατος ο τουρισμός φέτος - Απάτη οι εξαγγελίες Σαμαρά
Πριν έναν μήνα περίπου λέγαμε για το φετινό φιάσκο του τουρισμού και για τις κάλπικες υποσχέσεις του Σαμαρά. Έγιναν διαφημιστικά, δόθηκαν νέες υποσχέσεις και σόου τηλεοπτικά και ήρθε ο Σεπτέμβριος που κάνουμε το "ταμείο".
Το ταμείο έκλεισε και έδειξε ότι από τον τουρισμό φέτος είναι μείον. Παρατηρήθηκε αύξηση τζίρου στα εισιτήρια αλλά δεν συνοδεύθηκε από υψηλό τζίρο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, καθώς και από αυξημένα έσοδα στα Ταμεία από ασφαλιστικές εισφορές και του κράτους από τον ΦΠΑ. Έτσι είπαν η ΕΛΣΤΑΤ, το ΙΚΑ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 2,937 δισ. ευρώ, έσοδα τα οποία μόνο τα αντίστοιχα του 2008 (3,042 δισ. ευρώ) τα ξεπερνούν για τα τελευταία έξι χρόνια. Την ίδια στιγμή ωστόσο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως το 2013 ο τζίρος των ξενοδοχείων, των καφετεριών και των εστιατορίων, κάθε άλλο παρά αυξημένος ήταν καθώς το β' τρίμηνο του 2013 τα έσοδα κυμάνθηκαν στα 80 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το δεύτερο χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας μετά τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2012.
Ακρίβυναν λοιπόν τα εισιτήρια, ανέβηκε ο τζίρος του κλάδου αλλά μέχρι εκεί. Οι εφοπλιστές των μεταφορών σίγουρα είναι οι μόνοι κερδισμένοι από το φετινό πανηγυράκι του τουρισμού. Οι τουρίστες μαζί με τις ψείρες τους ίσως και να έφτασαν τα 17 εκατομμύρια που είπε ο φον Αντωνάκης. Τραγική η κατάσταση στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, παράδεισος για τις πολυεθνικές με τα βραχιολάκια και τα πρακτορεία. Αυτά ήταν τα έργα της συγκυβέρνησης φέτος.
Μεγάλος χαμένος, για άλλη μια φορά, τα δημόσια ταμεία και ο Ελληνικός λαός που είδε άλλη μια σεζόν να κατρακυλάει στον Καιάδα της "δημοκρατίας", την εγκληματικότητα στις τουριστικές περιοχές να ανθεί σαν παπαρούνα την άνοιξη, το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών να είναι παντού, όλες τις ώρες της ημέρας και το προσωπικό που απασχολήθηκε στις τουριστικές επιχειρήσεις σχεδόν σε όλο το σύνολό του να είναι αλλοδαποί και κατά κοινή ομολογία ανασφάλιστοι. Το ότι έμεινε η Σαντορίνη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τέσσερις ολόκληρες ημέρες θα το αφήσουμε ασχολίαστο.
Λυπούμαστε πολύ που για άλλη μια φορά, εμείς οι "αμόρφωτοι" και οι "φασίστες' βγαίνουμε αληθινοί στις εκτιμήσεις μας και ο Έλληνας πολίτης για άλλη μια φορά πρέπει να πληρώσει άλλον έναν "λογαριασμό" φθηνής και αποτυχημένης πολιτικής. Το μόνο που έχουμε να πούμε σε όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα κάνει τα πάντα ώστε τον τελευταίο λογαριασμό να τον πληρώσουν τοις μετρητοίς οι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάντια της Πατρίδας.