Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το δολάριο καταρρέει και οι ΗΠΑ κάνουν πολέμους υπέρ του Ισραήλ




Το δολάριο καταρρέει και οι ΗΠΑ κάνουν πολέμους υπέρ του Ισραήλ
Στην Ανατολή αυτή την εποχή γράφεται ιστορία. Ενώ οι ΗΠΑ ασχολούνται με τους πολέμους των Αμερικανοσιωνιστών, στην Ασία, το προπύργιο του παγκόσμιου οικονομικού οικοδομήματος, το δολάριο υποσκάπτεται από τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ. Η Αυστραλία και η Ιαπωνία ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εμπορικές συναλλαγές με νόμισμα το κινεζικό γιουάν, και δεν είναι οι μόνες χώρες. Άλλες 20 περίπου χώρες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών και να το αντικαταστήσουν με το γιουάν.
Η Κίνα ήδη πληρώνει τις εισαγωγές πετρελαίου της σε κινεζικό νόμισμα, αντί του δολαρίου που συναλλασσόταν  ως σήμερα. Αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή και πιθανώς το μοιραίο χτύπημα στο δολάριο των ΗΠΑ ως το κυρίαρχο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Οι ΗΠΑ σε μια εποχή που η βιομηχανική της βάση να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η φούσκα της εσωτερικής της αγοράς σχεδόν να έχει σκάσει και η κεντρική της τράπεζα FED (Federal Reserve Bank) να καλύπτει τα ελλείμματα της Κεντρικής Κυβέρνησης (17 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2013) τυπώνοντας χάρτινο χρήμα, δεν θα μπορέσει να αντέξει, και δεν έχει την πολυτέλεια, την νέα πρόκληση του κινεζικού γιουάν ως αποθεματικό νόμισμα.
Η παγκόσμια πρωτοκαθεδρία που είχε το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα είναι αυτή που οδήγησε τις ΗΠΑ να καταναλώνει πολύ περισσότερα από αυτά που παρήγαγε τις τελευταίες δεκαετίες. Και αυτό διότι οι άλλες χώρες ήταν πρόθυμες να εμπορεύονται καταναλωτικά αγαθά έναντι χάρτινων χρεογράφων. Το αποθεματικό δολάριο ήταν κάτι φυσιολογικό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διότι οι ΗΠΑ ήταν τότε η μεγαλύτερη χώρα στο εμπόριο, στις εξαγωγές και στις πιστώσεις.
Σήμερα σε όλα τα αυτά την πρωτοκαθεδρία την έχει πάρει η Κίνα, ένα γεγονός που θα έχει και γεωπολιτικές συνέπειες και επιπτώσεις. Οι Αμερικανοσιωνιστές κινδυνεύουν να απολέσουν τον κύριο πυλώνα της παγκόσμιας εξουσίας τους, το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό  νόμισμα, γεγονός που καταδεικνύει και ένα άλλο δεδομένο, ότι ετοιμάζουν πόλεμο στην Συρία ενάντια στα συμφέροντα τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το Ισραήλ.
Εν τέλει οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δράσουν υπέρ των συμφερόντων τους, δηλαδή αν θα υποταχθούν στην οικονομική πραγματικότητα ή θα πυροδοτήσουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.