Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αδημονεί ο Τσίπρας για την νέα συγκυβέρνηση του Μνημονίου με τη ΝΔ




Αδημονεί ο Τσίπρας για την νέα συγκυβέρνηση του Μνημονίου με τη ΝΔ
Τις τελευταίες ημέρες που μας πέρασαν ο Τσίπρας ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη. Αρχικώς πραγματοποίησε μία συγκέντρωση - φιάσκο στον Λευκό Πύργο, επιχειρώντας να αντιγράψει τον ολετήρα της Ελλάδος, Ανδρέα Παπανδρέου, και ακολούθως συναντήθηκε με επιχειρηματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.  Από αυτές τις συναντήσεις βγήκαν διάφορες αποκαλύψεις, όπως η συμφωνία για «συνεργασία, γιατί όχι και συμπαράταξη» που έκλεισε ο Τσίπρας με τον περιφερειάρχη της ΝΔ και τα καλά λόγια του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας του Μπόμπολα.
Βέβαια σε αυτές τις αδιάψευστες αποκαλύψεις δεν μπήκε στον κόπο να τις σχολιάσει κανένα δημοσιογραφικό παπαγαλάκι, αφού ο σχολιασμός τους θα ήταν πλήγμα για τον μελλοντικό εταίρο της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, Αλέξη Τσίπρα. Μετά από αυτές τις συναντήσεις ο Τσίπρας έδωσε και συνέντευξη Τύπου, στην οποία αποκαλύφθηκαν διάφορα «μαργαριτάρια», τα οποία επίσης δεν σχολίασε ο καθεστωτικός Τύπος, αλλά πάλι καλά που υπάρχει η Χρυσή Αυγή, για να αποκαλύπτει και να προειδοποιεί τον κόσμο για την επερχόμενη συγκυβέρνηση.
Εκεί ο Τσίπρας έδειξε επακριβώς τι θα επακολουθήσει αφότου λάβει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και τα βρει σε όλα με την ΝΔ του Σαμαρά. Σε ερώτηση - πάσα του δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Φωτομοντάζ» για το τι θα κάνει αν δεν έχει εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος και τα εξαιρετικά κρίσιμα που έρχονται και που θα έχει ν' αναλάβει η κυβέρνηση  κοινωνικής σωτηρίας που θα σχηματίσουμε, δεν θα προχωρήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο».
Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και να γίνει θα συγκυβερνήσει. Και μάλιστα κατά δήλωση του ίδιου του Τσίπρα θα έχει ως πρόγραμμα, το πρόγραμμα της ΝΔ. Κοινώς πάει «περίπατο» η καταγγελία των μνημονίων και τα άλλα φαιδρά που λέει δεξιά και αριστερά, προκειμένου να μαζέψει κανένα ψηφαλάκι. Όταν έρθει η ώρα της συγκυβέρνησης θα υπογράψει ό,τι του δώσουν οι δανειστές. Δείτε τις δηλώσεις του και συγκρίνετε τες με το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ: «Χρειάζεται και μπορούμε να πετύχουμε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, πάγωμα πληρωμής, αναστολή πληρωμής τόκων, κούρεμα του χρέους».
Και για να μην προκαλεί τους νεοδημοκράτες με τους οποίους συντόμως θα συγκυβερνά, είπε να κόψει και τα «ακραία». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εμένα δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλήσω για χούντα ούτε τα στελέχη μας μιλάνε για χούντα». Εμείς απλά να του θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, είχε πει: «Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ». Οπότε, όπως, καταλαβαίνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει μία θέση λιγότερο αιχμηρή έναντι της ΝΔ, ώστε να «μην χαλάσει ο γάμος».
Δεν έμεινε, όμως, εκεί αφού αμέσως μετά έκανε έκκληση για συγκυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή: «νομίζω ότι εδώ χρειάζεται πράγματι μια συστράτευση δυνάμεων. Διότι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, τη δημοκρατική λειτουργία και τον πυρήνα κυριαρχίας της χώρας». Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται... Έρχεται μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ - Σύριζα με το πρόσχημα της τεράστιας ανόδου της Χρυσής Αυγής!