Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Επιβεβαιώθηκε η καθαίρεση του Κρανιδιώτη «με εντολή Πρωθυπουργού»

  

Το καθεστωτικό Newsit επιβεβαιώνει τα όσα γράψαμε την Δευτέρα για την περίπτωση του Φαήλου Κρανιδιώτη. Δηλαδή, ότι δεν ήταν προϊόν αυθόρμητης απόφασης του στελέχους της ΝΔ αλλά προσωπικής απόφασης του Σαμαρά, ο οποίος «άδειασε» τον πιστό του ακόλουθο.
Για την ακρίβεια το Newsit γράφει τα εξής: «Την ίδια ώρα και στον απόηχο των πιέσεων τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς, ενημέρωσε χθες δια του Υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για την απόφαση του να μη συμπεριλάβει τον υπερσυντηρητικών πεποιθήσεων πολιτευτή της ΝΔ στη Β Πειραιά, Φαήλο Κρανιδιώτη, στη γαλάζια ευρωλίστα. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αποσυνδέουν τη συγκεκριμένη απόφαση από το κλίμα, που επεκράτησε τα τελευταία 24ωρα μετά την υπόθεση Μπαλτάκου και επιμένουν ότι τη σχετική απόφαση είχε λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδος, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε κινήσεις, προκειμένου να αποτινάξει το «στίγμα Μπαλτάκου» και να αποστασιοποιηθεί από συμπεριφορές και πρακτικές, που παραπέμπουν σε φλερτ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και της Νέας Δημοκρατίας με ακροδεξιούς θύλακες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επικοινωνία Σταμάτη - Κρανιδιώτη ο Υπουργός Επικρατείας συνέστησε στον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας να αποφύγει την «υπερέκθεση» στα ΜΜΕ τους επόμενους δύο μήνες και εν όψει εκλογών, ωστόσο, λίγο αργότερα σε διαδικτυακή του ανάρτηση, όπου ανακοίνωνε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, ο κύριος Κρανιδιώτης ενέδωσε στον πειρασμό να κατακεραυνώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας λόγο για «γουρούνια», που αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητα του».
Είναι φανερή η πρόθεση του Σαμαρά, όπως αποκαλύπτει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, να ευθυγραμμιστεί πλήρως με το ΠΑΣΟΚ στην ατζέντα πάταξης κάθε μη πασόκικου στοιχείου. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε και το φάγωμα του Κρανιδιώτη, ο οποίος για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει όχι μόνο κατάπιε αυτήν την προσβολή αλλά παρουσίασε την απόσυρση ως δική του πρωτοβουλία. Αν ο Κρανιδιώτης θεωρεί ως «γουρούνια» όσους αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητά του τότε, προφανώς, το ίδιο ισχύει και γι αυτόν, ο οποίος πήρε υπόψην του τις αντιρρήσεις των «γουρουνιών» και έσπευσε να τους ικανοποιήσει…
Ο Σαμαράς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εκμηδενίσει πλήρως πολιτικά τη ΝΔ οδηγώντας την στον όλεθρο και την καταστροφή, μιμούμενος το φιάσκο της «Πολιτικής Άνοιξης». Έχει γίνει έρμαιο όχι μόνο των διεθνών τοκογλύφων και των απανταχού σιωνιστών, αλλά και η χλεύη των ηττημένων του ΠΑΣΟΚ.
Όταν ένας μισοπεθαμένος και διαλυμένος σχηματισμός σαν το ΠΑΣΟΚ, και ένας αποτυχημένος «Ντούτσε», όπως ο Βενιζέλος, καταφέρνουν και επιβάλλουν τους όρους τους στη ΝΔ είναι φανερό ότι η ανικανότητα του Σαμαρά δεν έχει όρια. Μέχρι τις 25 Μαΐου, οπότε και θα αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία της ΝΔ, ο Σαμαράς, έχοντας το σύνδρομο της καταστροφής στο πολιτικό του DNA, θα κάνει ό,τι μπορεί για να εκμηδενίσει και να εξευτελίσει στο έσχατο σημείο τη ΝΔ.
Γιώργος Μάστορας