Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Ομολογία Αθανασίου “δένει” την εγκληματική οργάνωση Σαμαρά: Μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός,όταν αφεθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

   Ομολογία Αθανασίου “δένει” την εγκληματική οργάνωση Σαμαρά: Μου τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός,όταν αφεθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Ανοίγουν τα στόματα στη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής. Όσο τα περιθώρια στενεύουν, το ένα κυβερνητικό στέλεχος προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στο άλλο. Εκ των πρωταγωνιστών αυτής της διαδικασίας είναι ο υπουργός Αθανασίου, ο οποίος αναδεικνύεται σε «παπαγαλάκι» της Δικαιοσύνης.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News, για πρώτη φορά ομολογεί ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Σαμαρά πριν την απολογία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής όσο ο Πρωθυπουργός βρίσκονταν στην Αμερική. Το τηλεφώνημα δε αυτό, δεν αφορούσε γενικώς και αορίστως θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά ακριβώς αυτή την εξέλιξη της ανάκρισης των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για ακόμη μία παραδοχή-ομολογία Αθανασίου, που συμπληρώνει το παζλ των γεγονότων τα οποία εξιστορεί ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος στο περίφημο βίντεο.
Δηλαδή ότι μόλις έγινε γνωστό πως αφέθηκαν ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος, ο Σαμαράς τηλεφώνησε σε Αθανασίου-Δένδια από Αμερική και εν συνεχεία ο Αθανασίου τηλεφώνησε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαίρη Τσάμη (προφανώς για να της μεταφέρει τις εντολές του Πρωθυπουργού).

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του Αθανασίου:
«Ερ.: Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, γιατί πιστεύετε ότι σας ενέπλεξε στην υποκλαπείσα συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη Χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις που παραπέμπουν στο πεζοδρόμιο, υποστήριξε ότι σας τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός από την Αμερική για να σας επιπλήξει γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι Παναγιώταρος και Κασιδιάρης…
Απ.: Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί ο κ. Μπαλτάκος είπε αυτά που είπε. Απολύτως σίγουρος είμαι για αυτά που είπα και έπραξα εγώ, και θεωρώ ότι έχω καταστήσει τις θέσεις και τις απόψεις μου σαφείς.
Θεωρώ φυσιολογικό και αυτονόητο το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού να πληροφορηθεί τις εξελίξεις σε μια υπόθεση που απασχολούσε το πανελλήνιο. Από κει και πέρα, τα σενάρια περί επιπλήξεων και πεζοδρομιακών χαρακτηρισμών ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν συνάδουν με τη λογική με την οποία λειτουργεί ο πρωθυπουργός
Το νόημα των παραπάνω δηλώσεων είναι σαφές και δεν χωρά παρερμηνείες. Για πρώτη φορά, ο Αθανασίου παραδέχεται ότι ο Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο ενώ βρισκόταν στην Αμερική και προσπαθεί (μάταια βεβαίως) απλά να αμφισβητήσει μόνο τις υβριστικές φράσεις που επικαλείται ο Μπαλτάκος.
Να ξέρουν όλοι οι επίορκοι της Χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου ότι το πολιτικό τους τέλος έρχεται πιο κοντά όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου. Να ξέρουν επίσης ότι πολύ σύντομα όλο το παρασκήνιο της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής θα αποκαλυφθεί μέχρι και στις τελευταίες του λεπτομέρειες. Ένας τρόπος υπάρχει για να εξιλεωθούν: να βγουν τώρα από μόνοι τους και να πουν όλη την αλήθεια χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Σε διαφορετική περίπτωση θα εκτεθούν με τρόπο αφάνταστα οδυνηρό!         
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα φεύγει. Ο Μάιος και η Χρυσή Αυγή του ελληνισμού έρχεται…
ΥΓ: Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου, Μ. Θεοχαρίδη και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Χαράλαμπος Αθανασίου (28 Αυγούστου 2013).