Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εφημερίδα «Παρόν»: Σε αδιέξοδο το Μαξίμου για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής - Ό,τι και να κάνουν, ανεβαίνουμε!

Εφημερίδα «Παρόν»: Σε αδιέξοδο το Μαξίμου για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής - Ό,τι και να κάνουν, ανεβαίνουμε!
Η εφημερίδα «Παρόν» της Κυριακής φιλοξένησε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις νέες μεθοδεύσεις της χούντας Σαμαρά κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και τις διαφωνίες που υπάρχουν γι΄ αυτές ακόμα και μέσα στα υπόγεια του Μαξίμου.
«Στα δύο το Μαξίμου -  Μπούμερανγκ η γραμμή Δένδια και Βορίδη με τις προφυλακίσεις: Αντί να εξαφανισθεί, η Χρυσή Αυγή κερδίζει και θα φουντώσει αν συλληφθούν και οι άλλοι βουλευτές της και τεθεί εκτός νόμου, λένε οι αντίθετοι, που είναι υπέρ της πολιτικής αντιμετώπισης και της εφαρμογής νόμου του για εγκληματικές πράξεις.
Φούντωσαν τη Χρυσή Αυγή
Το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει διχάσει η στρατηγική για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, που εκ του αποτελέσματος κάθε άλλο παρά στρατηγική με σχέδιο νίκης είναι. Και αυτό είναι το επιχείρημα που προβάλλει η πλευρά, η οποία είναι με εντελώς αντίθετη κατεύθυνση  με τους έως τώρα χειρισμούς, καθώς τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής όχι μόνο κρατούνται στα ίδια επίπεδα αντί να καθηλώνονται, αλλά στα μυστικά γκάλοπ είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά τα οποία καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.
Η γραμμή της κατά μέτωπο αναμέτρησης- με εκείνο το σαββατιάτικο σόου των προφυλακίσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και της ηγετικής της ομάδας με τη δολοφονία του Φύσσα από το στέλεχος της, τον Ρουπακιά, τις συνεχιζόμενες διώξεις βουλευτών της με την κατηγορία ότι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο την προφυλάκιση και των υπολοίπων, που είναι έξω, αλλά και με την ξεκάθαρη μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου-έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ.
Οι υποστηρικτές αυτής της τακτικής (Δένδιας και Βορίδης λέγεται ότι είναι οι… στρατηγοί, ενώ σχετική παρέμβαση έχει γίνει και από το εβραϊκό λόμπι, όπως επιβεβαιώνεται και από το ότι την περασμένη Τετάρτη δεκαμελής αποστολή της American Jewish committee AIC, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός επικεφαλής του Αμερικανοεβραικού λόμπι Ντειβιντ Χάρις, επισκέφτηκε τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν και για την Χρυσή Αυγή, καθώς οι Αμερικάνοι αγωνιούν για το πώς θα την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ) έλεγαν στο Σαμαρά ότι με αυτές τις κινήσεις η Χρυσή Αυγή θα εξαφανιζόταν.
Ότι με το σόου των συλλήψεων σε απευθείας μετάδοση το ποσοστό της θα έπεφτε στο 2%. Και ότι ανάλογο έλεγαν ότι θα συνέβαινε μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μόνο που οι μετρήσεις έδειξαν το αντίθετο. Και παρά το φιάσκο, επιμένουν στην ίδια τακτική, εμπλέκοντας δυστυχώς σε αυτούς τους σχεδιασμούς και τη Δικαιοσύνη.
Κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτήν τη γραμμή είναι η άλλη πλευρά των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού. Υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν είναι θέμα δικαστικό (νομικό) αλλά καθαρά πολιτικό, άρα πολιτικοί πρέπει να είναι και οι χειρισμοί. Και η απόδειξη είναι, τονίζουν, ότι αντί να πέσουν τα ποσοστά της, κρατιέται ψηλά, και μάλιστα επικίνδυνα.
Διαφωνούν, επίσης με την γραμμή να τεθεί εκτός νόμου. Θα αλλάξουν το όνομα και θα είναι πάλι μπροστά μας, υπογραμμίζουν.
Ακόμη, επισημαίνουν ότι οι μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό ενός κόμματος από τις εκλογές σπέρνουν ανησυχίες. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι η Χρυσή Αυγή και αύριο μια άλλη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το… δεδικασμένο αυτό για να βγάλει εκτός νόμου ένα κόμμα της Αριστεράς ή κάποιο άλλο που δεν θα αρέσει στην εξουσία. Αλλά δυστυχώς, η Ιστορία φαίνεται ότι δεν διδάσκει.
Όλοι αυτοί οι χειρισμοί, αντί να απομακρύνουν κόσμο από το κόμμα του Μιχαλολιάκου, όπως βεβαίωναν τον Σαμαρά ότι θα γινόταν, είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο κόσμος που θέλει να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική που έχει αφαιμάξει τη ζωή του και να εκφράσει την οργή του λέει: «Τη Χρυσή Αυγή φοβούνται, θα ψηφίσω αυτή για να τους διώξω».
Αυτό το αυτονόητο δεν το αντιλαμβάνεται, δεν το συλλαμβάνει η άλλη πλευρά, τονίζοντας οι συνεργάτες του Σαμαρά που επιμένουν ότι είναι λάθος η γραμμή αντιμετώπισής της Χρυσή Αυγή και στις εκλογές του Μαΐου θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, αν δεν αλλάξει άρδην.