Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Γερμανοί ξεμπροστιάζουν τον Σαμαρά: Νέο δάνειο θα φέρει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/eni




Οι Γερμανοί ξεμπροστιάζουν τον Σαμαρά: Νέο δάνειο θα φέρει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα
Μπορεί ο Σαμαράς να αποκλείει κατηγορηματικά νέα μέτρα, ωστόσο οι Γερμανοί φαίνεται πως έχουν άλλα κατά νου.. Γερμανός συνεργάτης της Μέρκελ ξεκαθαρίζει: "Νέο δάνειο θα φέρει και νέο Μνημόνιο".
Ο στενός συνεργάτης της Άγκελα Μέρκελ, βουλευτής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Νόρμπερτ Μπάρτλε, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, τονίζει πως στα μέσα του 2014 θα αποφασιστούν τόσο οι παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όσο και το νέο μνημόνιο κάνοντας σαφές πως "το νέο πακέτο θα φέρει νέα μέτρα". Προβλέπει επίσης πως θα χρειαστούν ακόμη 4-6 χρόνια για να επανέλθει η Ελλάδα, δηλαδή καλό 2020!
Στο ερώτημα αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω οικονομική στήριξη, για τρίτο πακέτο και αν ναι υπό ποιους όρους, ο Ν.Μπάρτλε υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο φαίνεται πιθανό. "Το ΔΝΤ λέει ότι θα χρειαστούν 10-12 δισ. ευρώ για τα επόμενα 2 χρόνια μέχρι το 2016. Αν αυτό το νούμερο είναι το ίδιο στα μέσα του επόμενου έτους τότε μπορούμε να αποφασίσουμε για τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής…”
Στην ερώτηση για τον εάν έχουμε τελικά τρίτο πακέτο βοήθειας, αυτό θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, ο γερμανός βουλευτής είναι κάθετος "Ναι βέβαια. Εάν λάβετε τρίτο πακέτο βοήθειας, θα έχετε και άλλο ένα μνημόνιο. Η διάρκειά του θα εξαρτηθεί από τις κατευθυντήριες γραμμές του πακέτου". Τέλος, ο συνεργάτης της Μέρκελ, διευκρινίζει σχετικά με την πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί από την τρόικα πως ο ίδιος πιστεύει πως είναι η σωστή συνταγή.
Οι ξένοι τοκογλύφοι διαψεύδουν για ακόμη μια φορά τον Σαμαρά και απαιτούν νέα αιματηρά μέτρα για το ακριβό χρήμα που θα μας πουλήσουν. Το νέο μνημόνιο θα φέρει μεγαλύτερη λιτότητα, ύφεση και ανεργία. Μόνη λύση μια εθνική ηγεσία που θα καταγγείλει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και θα στραφεί στον πρωτογενή τομέα και την εθνική παραγωγή.