Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σβήνει η ελληνική βιομηχανία - Στο Βέλγιο μεταφέρεται η Βιοχάλκο



Σβήνει η ελληνική βιομηχανία - Στο Βέλγιο μεταφέρεται η Βιοχάλκο
Αν η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη μετριόταν σε λόγια του αέρα, τότε σίγουρα η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ! Επειδή όμως αυτό δεν συμβαίνει και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, δυνάμεθα να ισχυριστούμε πως οι κυβερνώντες δεν είναι απλώς μία συγχορδία ανίκανων, αλλά πολύ περισσότερο μια κλίκα ψευτών, που συνειδητά εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό.
Σε αντίθεση με το κλίμα ευφορίας το οποίο διαχέεται από τα στελέχη της κυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικα, ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο της επεξεργασίας του μετάλλου ο οποίος απασχολεί περίπου 7.700 εργαζομένους, ανακοίνωσε την μεταφορά της έδρας του από την Ελλάδα στο Βέλγιο. Η εταιρεία συμμετοχών του ομίλου θα απορροφηθεί από την θυγατρική της, Viohalko S.A., η οποία εδρεύει στο Βέλγιο και θα προχωρήσει κατόπιν και στην απορρόφηση της βελγικής Cofidin (η οποία κατέχει το 13% της ελληνικής Βιοχάλκο).
Η ενέργεια αυτή, η οποία έχει ήδη προκαλέσει σοκ στο επιχειρηματικό πεδίο στην Ελλάδα, συνεπάγεται την απώλεια θέσεων εργασίας για χιλιάδες εργαζομένους, ενώ παράλληλα το ελληνικό δημόσιο θα απολέσει τα έσοδα από φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων. Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον Γ. Στουρνάρα κάνουν λόγο για «σαφείς, ευνοϊκές ενδείξεις» για την μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά από 3 έτη άδικων και δυσβάσταχτων θυσιών του Ελληνικού Λαού. Εντούτοις, εκείνο το οποίο διακρίνει ξεκάθαρα κανείς είναι το γεγονός ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης έχουν συμβάλλει στο να ελέγχεται το συντριπτικό ποσοστό της ροής χρήματος από 4 ανακεφαλαιοποιημένες (οι θυσίες του Ελληνικού Λαού.)τράπεζες, ενώ οι λεγόμενες «επενδύσεις» αφορούν αντιπαραγωγικά έργα, όπως τα φωτοβολταϊκά, που δεν φέρνουν νέες θέσεις εργασίας.
Η Βιοχάλκο είναι ο δεύτερος μεγάλος όμιλος ο οποίος εγκαταλείπει κακήν-κακώς την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί ο όμιλος Coca-Cola, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Ελβετία. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φανταστεί ο καθένας το τι μέλλει γενέσθαι. Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος, είναι παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση και η Τρόικα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτοί είναι που επιδιώκουν την ισοπέδωση της ελληνικής αγοράς ούτως, ώστε να καταστεί αυτή ιδανικός επενδυτικός παράδεισος για πολυεθνικές που θα αγοράσουν τα πάντα έναντι πινακίου φακής και θα απασχολούν εργαζομένους υπό μορφή σύγχρονων σκλάβων. Αυτό είναι επί της ουσίας το «success story» της κυβέρνησης των ανδρείκελων της Τρόικα!
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση: "Η ελληνική βιομηχανία καταστρέφεται με σχέδιο εδώ και 4 δεκαετίες με εκτρωματικούς νόμους όλων των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Την φυγή της Βιοχάλκο στο εξωτερικό θα ακολουθήσουν και τα τελευταία εργοστάσια που παραμένουν σε ελληνικά χέρια. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην άμεση επανεκκίνηση της βιομηχανικής μας παραγωγής υπό την υψηλή εποπτεία ενός εθνικού κράτους που θα δώσει ώθηση στην οικονομία μας και εργασία στους Έλληνες"