Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Γερμανοί φίλοι του Τσίπρα προτρέπουν την Ελλάδα να ξεχάσει το κατοχικό δάνειο




Οι Γερμανοί φίλοι του Τσίπρα προτρέπουν την Ελλάδα να ξεχάσει το κατοχικό δάνειο
Το Die Linke (Η αριστερά) είναι το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία. Οι σχέσεις των δύο κομμάτων είναι πάρα πολύ καλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας θα μεταβεί στην Γερμανία, προκειμένου να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία αυτού του κόμματος και του προέδρου του, Μπερντ Ρίξινγκερ.

Όμως ο κ. Ρίξινγκερ έκανε δηλώσεις σχετικά με το κατοχικό δάνειο σε γερμανική εφημερίδα και ήταν κάθετος, ρεζιλεύοντας παράλληλα και τον Τσίπρα που ερωτηθείς για αυτή τη δήλωση του φίλου του, δεν ήξερε τι να απαντήσει και ψέλλισε κάτι ασυναρτησίες για «συλλογικότητες». Ο κ. Ρίξινγκερ λοιπόν είπε ότι «εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να κοιτάμε το παρελθόν και καλό θα είναι να κοιτάμε το μέλλον», προτρέποντας την Ελλάδα να ξεχάσει το κατοχικό δάνειο και να «κοιτάξει στο μέλλον», προφανώς στο μέλλον που οραματίζεται αυτός και ο Τσίπρας για την Ελλάδα. Δηλαδή ένα μέλλον που ακόμα θα μας αφεντεύουν οι πάσης φύσεως διεθνείς τοκογλύφοι - συνομιλητές και ταξιδιωτικοί πράκτορες του Τσίπρα.

Φυσικά τον Τσίπρα δεν τον ενόχλησαν οι θέσεις του Γερμανού φίλου του, αλλά το γεγονός ότι τις αποκάλυψε πριν την επικύρωση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που θα θάψει το ζήτημα του κατοχικού δανείο, ως δώρο στους εν Γερμανία κατοικούντες τοκογλύφους.