Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η «εφημερίδα των φωτομοντάζ» έχει εμμονή με την Χρυσή Αυγή




Η «εφημερίδα των φωτομοντάζ» έχει εμμονή με την Χρυσή Αυγή
Το ότι η φυλλάδα «Η εφημερίδα των συντακτών» (γνωστότερη ως «εφημερίδα των Φωτομοντάζ») έχει εμμονή και τραβά «χοντρό ζόρι» με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι πασιφανές. Σε καθημερινή, σχεδόν, βάση διάφοροι συντάκτες του εν λόγω εντύπου φροντίζουν να βρουν κάτι να γράφουν, έστω και αν αυτό παραπέμπει στην αυτογελοιοποίηση και την παράνοια. Στο φύλλο της Τετάρτης ασχολούνται με την Εθνικιστική Κατασκήνωση στην Κρήτη και χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «κωμικοτραγικό θέαμα», για να δώσουν το στίγμα της εκδήλωσης, όπως φυσικά το αντιλαμβάνονται αυτοί. Κωμικοτραγικό θέαμα, όμως, αποτελεί η επιλεκτική θεματολογία της φυλλάδας, με αναφορές π.χ. στα προβλήματα των Ρομά και των τρανσέξουαλ/τραβεστί (τους οποίους ονοματίζει ως «διεμφυλικούς»)…
Για του λόγου το αληθές,  στην ακριβώς απέναντι σελίδα υπάρχει ένα δημοσίευμα με τίτλο «Στοχοποίηση των Ρομά», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι για το μπαράζ παραβατικών ενεργειών της συγκεκριμένης «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» το τελευταίο χρονικό διάστημα (το οποίο περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας) δεν ευθύνονται οι ίδιοι, ή για την ακρίβεια τα μέλη τους εκείνα που πραγματοποίησαν τις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις, αλλά είναι ένα «κακοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι», όπως χαρακτηριστικά γράφουν! Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα πολύ «σημαντικό» δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Δολοφονίες διεμφυλικών στην Τουρκία». Εδώ ο κόσμος καίγεται και η συγκεκριμένη φυλλάδα ασχολείται με τους τρανσέξουαλ… Ας επικεντρωθούν, λοιπόν, στα φαιδρά τους θέματα, ας προκαλούν σε κάθε νοήμονα Έλληνα τον γέλωτα και την αηδία εναλλάξ και ας αφήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να ασχοληθεί με την προώθηση του Εθνικού και Κοινωνικού της έργου.
Όσο για το νέο πόνημα του σκληρού αντιφασίστα Τάσου Κωστόπουλου (τόσο «σκληρού» που τα καλσόν σχίζονται μονομιάς…) σε άλλη σελίδα της φυλλάδας, όπου σχολιάζει κάποιο αυτοκόλλητο του Μετώπου Νεολαίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν πρόκειται - εννοείται - να ανοίξουμε διάλογο με τον θρασύδειλο υμνητή των κόκκινων σφαγέων στον Μελιγαλά, τον Σεπτέμβριο του 1944.  Μας αρκεί η κακία και η μοχθηρία που εκπέμπει (και) αυτή η αναφορά του, δείχνοντας μ΄αυτόν τον τρόπο πόσο πονά (…) για την αυξανόμενη και ασταμάτητη άνοδο του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για την αισχρή αυτή φυλλάδα.
Όσο περνά ο καιρός και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενδυναμώνεται τόσο περισσότερο θα σκυλιάζουν από το κακό τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ