Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Νέα προκλητικά προνόμια του πολιτικού συστήματος εις βάρος του Ελληνικού λαού

Ευνοϊκή διάταξη για τα ένσημα… των βουλευτών! Θα μπορούν να εξαγοράζουν πλασματικά  έτη με πλαφόν κόστος!

Συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και για δημάρχους και νομάρχες, ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας που διετέλεσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους και μάλιστα αυτή η εξαγορά έχει για τους περισσότερους πλαφόν ως προς το τελικό κόστος.!

Μάλιστα, μέσω της αναγνώρισης μπορούν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και να προσαυξήσουν τη σύνταξή τους.! Η δυνατότητα αυτή που προβλέφθηκε νομοθετικά το 2010 μπαίνει σε ισχύ με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ μετά την τροποποίηση που έγινε στη σχετική διάταξη με το νόμο 4052/12. Σύμφωνα με το νόμο, οι κατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα, τη θέση του υπουργού ή υφυπουργού, καθώς και οι αιρετοί πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι και νομάρχες, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισής τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, στους οποίους είχαν ασφαλισθεί πριν από την εκλογή τους, ή αναγνώρισης στους ανωτέρω κλάδους, οποτεδήποτε, των χρόνων που αντιστοιχούν στη θητεία τους, καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη.

Την στιγμή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται καθημερινά από τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης, το πολιτικό σύστημα διατηρεί τα παχυλά του προνόμια υψηλοί μισθοί, αφορολόγητο που αγγίζει το 70% , ασυλία, κινητά, αυτοκίνητα, παροχές, και όπως βλέπουμε προκλητικές διευκολύνσεις ακόμα και για τα ένσημά τους! Οι Έλληνες πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, και οι ίδιοι οι βουλευτές ψηφίζουν νόμους για να παραμένουν αφορολόγητοι. Αν οι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων θέλουν να εξοικονομήσουν πόρους, ας κόψουν τους παχυλούς μισθούς και τα προκλητικά προνόμια βουλευτών, υπουργών και λοιπών golden boys του Δημοσίου και ας αφήσουν ήσυχο τον Ελληνικό λαό.