Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο ορκισμένος αντιχρυσαυγίτης «Στάθης» θεωρεί τους Τούρκους «αδέρφια» του




Ο ορκισμένος αντιχρυσαυγίτης «Στάθης» θεωρεί τους Τούρκους «αδέρφια» του
Γνωστό το ύφος και το ήθος του Στάθη Σταυρόπουλου, γνωστότερου με το ψευδώνυμο “Στάθης”. Ένας μπολσεβίκος παλαιάς κοπής, ο οποίος  με απύθμενο θράσος θέλει να παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο γραφικός αυτός κύριος επιτίθεται στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μ΄ένα «μάγκικο» υφάκι, το οποίο δεν του πηγαίνει καθόλου. Στο τελευταίο του πόνημα, πριν πάει για τα μπάνια του, ασχολείται και πάλι με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, με το λεξιλόγιό του να βρίθει απαξιωτικών χαρακτηρισμών: «αμόρφωτοι άνθρωποι», «κουφιοκεφαλάκηδες», «βλάκες», «αδαείς», «αγραμματοσύνη  των ανελλήνιστων Ελληναράδων», «μπούρδες της προπαγάνδας», «εμπρηστές», «αυτοί που μουγκανίζουν», «οι μπράβοι της νύχτας», «μισάνθρωπα νεοναζιστικά κνώδαλα».
Αν αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους χρησιμοποιούσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, απευθυνόμενη σε κάποιον ή κάποιους αντιπάλους της, τότε θα διαβάζαμε για «αναίσχυντη επίθεση», «μπαράζ  υβριστικών χαρακτηρισμών», «ακατάσχετη ρυπαρογραφία», «οχετό λάσπης». Τώρα, όμως, δεν τρέχει τίποτα. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του Στάθη θεωρούνται, προφανώς, εμπεριστατωμένη άποψη που οδηγεί στον νηφάλιο πολιτικό διάλογο… Πέρα, όμως, από την επίδειξη εμετικής διάθεσης του εν λόγω δημοσιογράφου – σκιτσογράφου το όλο κείμενο αποτελεί μια ανήθικη και ιταμή επίθεση σε όσους Έλληνες επέλεξαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να εκφραστούν Ιδεολογικά και Πολιτικά, ενώ επιχειρεί να αποενοχοποιήσει την ευρύτερη αριστερά για τις αναμφισβήτητες ευθύνες τις οποίες φέρει για την τραγική κατάσταση της μεταπολίτευσης.  Η «επίδειξη» ιστορικών γνώσεων και η πολιτική ανάλυση που επιχειρεί να κάνει ο μπολσεβίκος «Στάθης» δεν είναι απλώς ανεπαρκής,  αλλά αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Οι αναφορές του στον Μαίανδρο φανερώνουν έναν τύπο τουλάχιστον άσχετο και ανενημέρωτο, ενώ ο χαρακτηρισμός ως «στημένων» των δημοσκοπήσεων που δείχνουν την ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ  στο 20% αγγίζει τα όρια του παραληρήματος.
Σ΄αυτό περίπου το κλίμα, κινείται, άλλωστε, ολόκληρη η ανάλυση του διεθνιστή «Στάθη», ο οποίος μη μπορώντας να απαγκιστρωθεί από το κομμουνιστικό του DNA γράφει:  «άσε  λοιπόν τον Μαίανδρο να κυλάει ήσυχος τα νερά του ποτίζοντας τα χωράφια των Τούρκων αδερφών σου».  Αυτός ο αμετανόητος διεθνιστής έχει το θράσος να πουλά ελληνικότητα και να καταφέρεται σε βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.  Αυτός που θεωρεί «αδέρφια του» τους σφαγείς των Ελλήνων, θέλει να καθορίσει το μέτρο της ελληνοπρέπειας και του πατριωτισμού. Τώρα που θα κάνει ανέμελος τα μπάνια του ας κοιτάξει να καθαρίσει και το θολωμένο του μυαλό, γιατί όσο συνεχίζει να γράφει ασυναρτησίες τόσο περισσότερο εκτίθεται και γίνεται ρεζίλι των σκυλιών.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ