Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Ταλάτ: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο”
Ταλάτ: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο”
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο ο τέως πρόεδρος του κατοχικού ψευδοκράτους , Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Σημερινή». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν εκεί ο φυσικός πλούτος, και οι ελληνοκύπριοι συμφωνούν ότι πρέπει να το μοιραστούν με τους τουρκοκύπριους, ή ότι οι τουρκοκύπριοι δικαιούνται να έχουν και οφέλη από αυτό βάση ποσοστού που όπως είπαμε είναι διαπραγματεύσιμο, αλλά ταυτόχρονα αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι και να το συζητήσουν αυτό και επικαλούνται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.».
Οι τούρκοι είναι φυσικό να αποθρασύνονται όσο την διακυβέρνηση της χώρας έχουν οι επίγονοι των ψευδοεθναρχών, του «η Κύπρος κείται μακράν» και της πρόσκλησης – πρόκλησης της επέμβασης των Τούρκων στην Κύπρο από βήματος ΟΗΕ. Η συγκεκριμένη πρόκληση του Ταλάτ, έρχεται αμέσως μετά την πρόκληση του υπουργού υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «κομμένο σκέλος της Τουρκίας» στην Θράκη μας.
Την ώρα που οι τούρκοι εξοπλίζονται σαν αστακοί και κάνουν συνεχώς ολοένα και νέες προκλήσεις, οι εν Ελλάδι πολιτικάντηδες διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και ξεπουλάνε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Την ώρα που οι τουρκαλάδες μιλάνε για «νέο Αττίλα» οι κάτοχοι βραβείου Ιπεκτσί συνεχίζουν να κατέχουν την διακυβέρνηση της χώρας και να ενδίδουν συνεχώς στις ορέξεις των τούρκων.
Οι τούρκοι ορέγονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές υδρογονανθράκων της Ελλάδος και της Κύπρου και δεν κρύβουν ότι προτίθενται να αναλάβουν στρατιωτική δράση, προκειμένου να τις αποκτήσουν. Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη Εθνικής Διακυβερνήσεως που θα τους «κόψει την όρεξη».