Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ: ΟΙ ΣΠΑΓΚΟΡΑΜΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 902 – ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!




492936Τον… επικήδειο του 902 έκανε χθες το «τιμημένο» ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας την πώλησή του. Στην σχετική απολογητική ανακοίνωση-επικήδειο, επιχειρείται να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ (λέγεται και Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας…), κλαίγεται και επικαλείται την οικονομική κρίση, την οποία όμως… ξεχνάει όταν κι άλλοι «επιχειρηματίες» πουλάνε και πετάνε τους εργαζόμενούς τους στο δρόμο (φυσικά απλήρωτους για μήνες…) και στέλνει τους ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ για να φωνάξουν «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Σας παραθέτουμε τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης των στυγνών (και σπαγκοραμμένων…) καπιταλιστών του Περισσού, για να δείτε τα ρεζιλίκια τους:
«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση 902 αριστερά στα FM σχετικά με το σταθμό…
Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και την στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.
Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους,  καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρία Ραδιοτηλεοπτική.
Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού…».
(ΥΓ) Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το ΚΚΕ πούλησε την επιχείρηση, ούτε ότι πετάει ελαφρά τη καρδία 48 εργαζομένους στους πέντε δρόμους. Είναι κι ότι η συχνότητα ΔΕΝ του ανήκει! Την πήρε χαριστικά ως κομματικός οργανισμός και τώρα που δε μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα έχει υποχρέωση να την επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο! Όχι να την πουλήσει κιόλας! Για να δούμε, γι’ αυτή την καραμπινάτη ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ θα μιλήσει κανείς του… συνταγματικού τόξου; Θα λειτουργήσει ο αρμόδιος φορέας διαχείρησης των συχνοτήτων, η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ή έχουν γίνει όλα μπάχαλο από τους αριστεροδεξιούς συνδικαλιστάδες; Θα παρέμβει αυτό το περίφημο ΕΣΡ, (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), ή το έχουμε και αυτό μόνο για διακοσμητικό ρόλο για να λέει πως “τηρείται ο χρόνος προβολής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;”